Please use this identifier to cite or link to this item: https://hdl.handle.net/10593/13593
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorKubicz, Anna-
dc.date.accessioned2015-07-07T08:54:45Z-
dc.date.available2015-07-07T08:54:45Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationZeszyt Studencki Kół Naukowych Wydziału Prawa i Administracji UAM, 2015, nr 5, s. 151-163pl_PL
dc.identifier.issn2299-2774-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10593/13593-
dc.description.abstractRozważania zawarte w niniejszym artykule dotyczą wpływu prawa Unii Europejskiej na prawo żywnościowe oraz wynikających z tego korzyści i zagrożeń. Przedstawiono w nim także niektóre prawne regulacje niezbędne do zrozumienia zagadnień związanych z żywnością genetycznie zmodyfikowaną.pl_PL
dc.description.abstractThe article refers to the issues connected with the impact of EU law on food law and the resulting possible benefits and threats. Furthermore, some legal regulations necessary to understand issues connected with genetically modified food were presented.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Naukowe UAMpl_PL
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesspl_PL
dc.subjectprawo żywnościowepl_PL
dc.subjectfood lawpl_PL
dc.subjectbezpieczeństwo żywności i żywieniapl_PL
dc.subjectfood security and safetypl_PL
dc.subjectsystem wczesnego ostrzeganiapl_PL
dc.subjectrapid alert systempl_PL
dc.subjectżywność genetycznie zmodyfikowanapl_PL
dc.subjectgenetically modified foodpl_PL
dc.titleEuropeizacja prawa żywnościowego – zagrożenia i korzyścipl_PL
dc.title.alternativeThe europeanization of food law – the risks and benefitspl_PL
dc.typeArtykułpl_PL
Appears in Collections:Zeszyt Studencki Kół Naukowych Wydziału Prawa i Administracji UAM, 2015, nr 5

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
09_KUBICZ.pdf481.36 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record



Items in AMUR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.