Między transgresją a normą. O kulturowej potrzebie wstydu - Pisarek, Adam (Wydawnictwo Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, 2012)
Recenzja książek: Ewa Kosowska (red.), Wstyd w kulturze, Wydawnictwo „Śląsk”, Katowice 1998, ss. 172; Ewa Kosowska, Galina Kurylenko, Anna Gomóła (red.), Wstyd w kulturze. Kolokwia polsko-białoruskie 2, Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, Katowice 2008, ss. 216
Keywords: wstyd; kultura