Warsztaty dla ekspertów organizacji pozarządowych i instytucji kultury w sprawie Konwencji UNESCO o ochronie niematerialnego dziedzictwa kulturowego z 2003 roku - Brzezińska, Anna Weronika; Schreiber, Hanna; Smyk, Katarzyna (My University, 2012)
Warsztaty dla ekspertów organizacji pozarządowych i instytucji kultury w sprawie Konwencji UNESCO o ochronie niematerialnego dziedzictwa kulturowego z 2003 roku były integralną częścią Międzynarodowej Konferencji Naukowej „Niematerialne dziedzictwo kulturowe: źródła – wartości – ochrona”(Lublin, 25–26 października 2012. Zostały zorganizowane przez Polskie Towarzystwo Ludoznawcze, Stowarzyszenie Twórców Ludowych i Narodowy Instytut Dziedzictwa, przy wparciu gospodarzy – Instytutu Kulturoznawstwa Wydziału Humanistycznego Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie oraz pod honorowym patronatem Polskiego Komitetu ds. UNESCO. Spotkanie było dwudniowe, miało charakter ogólnopolski i stanowiło kontynuację warsztatów, które odbyły się w Warszawie 18 czerwca 2012 w Instytucie Stosunków Międzynarodowych Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych
Sprawozdanie dostępne tez na stronach: www.kulturaludowa.pl i www.ptl.info.pl
Keywords: Niematerialne dziedzictwo kulturowe; Konwencja UNESCO; Eksperci organizacji pozarządowych; Polskie Towarzystwo Ludoznawcze