Problemy alkoholowe w okresie starości w kontekście braku poczucia sensu życia - Włodarczyk, Ewa (My University, 2021)
Problematyka artykułu zogniskowana jest wokół problemów alkoholowych doświadczanych przez seniorów. Zostały one omówione na tle szkicu charakterystyki tej fazy życia, wpisanych w nią strat i kurczących się możliwości oraz w kontekście chwiejnego w tym okresie poczucia sensu życia, sprzyjających powstawaniu i nasilaniu się problemów alkoholowych seniorów.
Keywords: problemy alkoholowe; seniorzy; starość; sens życia