PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Modrzewski, Jerzy (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2000)
Edward Hajduk, Układy społeczne i ich funkcje socjałizacyjne (zarys probłemów), Lubuskie Towarzystwo Naukowe, Zielona Góra 1999, ss. 145.