Kronika - Przybył, Agnieszka (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2005)
NOWE PROGRAMY REGIONALNE W BADANIACH WIŚLAŃSKIEJ STREFY OSADNICZEJ KULTURY PUCHARÓW LEJKOWATYCH. NEOLITYCZNE WARSZTATY ŹRÓDŁOZNAWCZE, POZNAŃ, 28 STYCZNIA 2005 R.