III MIĘDZYNARODOWY KONGRES ARCHEOLOGII SŁOWIAŃSKIEJ BRATYSŁAWA 7 - 14 IX 1975 - Hensel, Witold (Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk i Instytut Prahistorii Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, 1976)
Międzynarodowy Kongres Archeologii Słowiańskiej. Bratysława 7 - 14 IX 1975 (Zofia Kurnatowska) Witold Doroszewski (1899 - 1976) (W. H.) Mikołaj Mikołajewicz Woronin (1909 - 1967) (W. H.) Ivan Borkovsky (1897 - 1976) (Witold Hensel)