PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Żabińska, Joanna (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2008)
Wiesława Przybylska-Kapuścińska, Polityka pieniężna nowych państw członkowskich Unii Europejskiej. Od transformacji przez inflację do integracji, Wydawnictwo Wolters Kluwer — Oficyna, Kraków 2007, ss. 513.