Kronika - Przybył, Agnieszka (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2005)
MIĘDZYNARODOWA KONFERENCJA „NOMADYZM A PASTORALIZM W MIĘDZYRZECZU WISŁY I DNIEPRU (NEOLIT, ENEOLIT, EPOKA BRĄZU)”, OBRZYCKO, 7-10 PAŹDZIERNIKA 2003 R.