Wikipedia – czarny sen bibliotekarzy? - Marcinkowski, Piotr (Komisja Wydawnictw Elektronicznych SBP, 2009)
Autor przedstawia szanse i zagrożenia związane z Wikipedią oraz opisuje obecny i postulowany stosunek bibliotekarzy do tego nowego źródła.
Keywords: Wikipedia; bibliotekarz