Sprawozdanie pokonferencyjne. Ogólnopolska Konferencja naukowa „Aspekty społeczno-prawne rozwoju antycznego Rzymu” - Gawrońska, Magdalena (Mage.pl, 2014)
Sprawozdanie pokonferencjyne. Ogólnopolska Konferencja naukowa „Aspekty społeczno-prawne rozwoju antycznego Rzymu”, odbyła się 6 grudnia 2013. Konferencja została zorganizowana przez Sapere Aude Koło Jurystów Prawa Rzymskiego i Kanonicznego oraz Koło Naukowe Historii Państwa i Prawa Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Postconference summary. All-Poland Scientific Conference on „Socio-legal aspects of the development of ancient Rome” took place on 6th November 2013. The conference was organized by Sapere Aude the Association of Roman and Canon Law Jurists and the Scientific Association of the History of State and Law of the Faculty of Law and Administration of the Nicolaus Copernicus University in Toruń.
Keywords: starożytny Rzym; konferencja naukowa; ancient Rome; scientific conference