PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Rój, Justyna (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2004)
Izabela Nawrolska, Proces przekształceń systemu ekonomiczno-finansowego opieki zdrowotnej w Polsce, Uniwersytet Szczeciński, Rozprawy i Studia t. (DXXVIII) 454, Szczecin 2003 ss 328.