Światowa Organizacja Handlu w procesie globalizacji gospodarki światowej - Rewizorski, Marek (My University, 2010)
Praca dotyczy interakcji zachodzących na poziomie globalnym pomiędzy Światową Organizacją Handlu (ang. WTO), jako organizacją międzynarodową, a jej państwami członkowskimi, działającymi w ramach wyznaczanych przez proces globalizacji gospodarczej. Rozważania podejmowanie są na płaszczyźnie politycznej, gospodarczej i społecznej.

This work contains an outline of interactions set between the World Trade Organization (en. WTO), acting as international organization, and its member countries, functioning in the scope of economic globalization. An analysis is focused mainly on political, economic and social issues.
World Trade Organization in the process of globalization of the World Economy
Wydział Nauk Politycznych i Dziennikarstwa
Keywords: Globalizacja; Globalization; Gospodarka światowa; World Economy; Organizacja; Organization; WTO; GATT