Profesor Jerzy Kmita (1931-2012) - Moraczewski, Krzysztof (Wydawnictwo Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, 2012)
Wspomnienie pośmiertne Profesora Jerzego Kmity (1931-2012), współzałożyciela Instytutu Kulturoznawstwa UAM.
Keywords: Jerzy Kmita; wspomnienie