Syntax des Deutschen im Abriss - Poźlewicz, Agnieszka; Duch-Adamczyk, Justyna; Schatte, Christoph (Wydawnictwo Rys, 2013)
Wprowadzenie do składni języka niemieckiego, przeznaczone dla studentów studiów lingwistycznych. Materiał uzupełniający wykłady z gramatyki opisowej języka niemieckiego.
Keywords: składnia; język niemiecki; Syntax; części zdania; typy zdań; przydawki; zdanie złożone