PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Przyjemski, Stanisław M. (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2008)
Joanna Misztal-Konecka, Roszczenia majątkowe osób najbliższych dla pokrzywdzonego, LexisNexis, Warszawa 2008, ss. 234.