PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Jakubowska-Mroskowiak, Honorata (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2004)
Pierre Bourdieu, Męska dominacja, przekład L. Koperewicz, Biblioteka Myśli Socjologicznej 1, Oficyna Naukowa, Warszawa 2004, ss. 160.