UKRYTY WYMIAR TRANSFORMACJI KOMUNIZMU - Brzechczyn, Krzysztof (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2002)
Maria Łoś, Andrzej Zybertowicz, Privatizing the Police-State. The Case o f Poland (Foreword by Gary T. Marx), St. Martin’s Press, INC. & Macmillan Press, LTD, New York-London 2000, ss. 270.