O dwóch ujęciach nauk laboratoryjnych - Kazibut, Radosław (My University, 2007)
W artykule zostały przedstawione i porównane dwa ujęcia nauk laboratoryjnych. Propozycja Iana Hackinga jest próbą uchwycenia składników konstytutywnych dla praktyki laboratoryjnej. Natomiast propozycja Karin Knorr-Cetiny istoty tej praktyki badawczej doszukuje się w powiązaniu elementów "porządku naturalnego" i "porządku społecznego"
Keywords: Ian Hacking; Karin Knorr-Cetina; nauki laboratoryjne; laboratorium