Sprawozdanie z IV Kongresu Młodej Nauki, Gdańsk, 11-13 lipca 2024 r. - Plewa, Emil (My University, 2024)
W dniach od 11 do 13 lipca 2024 r. w Gdańsku odbyła się Międzynarodowa Konferencja Naukowa – IV Kongres Młodej Nauki, zorganizowany m.in. we współpracy Uniwersytetu Gdańskiego, Politechniki Gdańskiej oraz Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego. Patronatem honorowym wydarzenie objęli rektorzy wyżej wymienionych uczelni, a także Prezydent Miasta Gdańska, Marszałek Województwa Pomorskiego oraz Wojewoda Pomorski. Partnerami Kongresu były liczne podmioty wspierające rozwój nauki. Koordynatorem dwudziestoośmioosobowego Komitetu Organizacyjnego Kongresu był Łukasz Bień – Dyrektor Biura Centrum Aktywności Studenckiej i Doktoranckiej. W skład Komitetu Naukowego Konferencji weszli m.in. prof. dr hab. Piotr Stepnowski – Rektor Uniwersytetu Gdańskiego, prof. Vyacheslav Truba – Rektor Odeskiego Uniwersytetu Narodowego im. Ilji Miecznikowa, prof. dr hab. inż. Krzysztof Wilde – Rektor Politechniki Gdańskiej, prof. dr hab. n. med. Radosław Owczuk – Dziekan Wydziału Lekarskiego Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego oraz prorektorzy, dziekani i inni profesorowie z reprezentujących powyższe ośrodki naukowe.