Fazy rozwoju grupy w psychoterapii - Michałowska, Danuta Anna (My University, 2013)
W prezentacji przedstawione są etapy rozwoju grupy psychoterapeutycznej oraz czynniki, które wpływają na poprawę funkcjonowania jej uczestników
Materiał dydaktyczny jest przeznaczony dla studentów specjalności nauczycielskiej w ramach modułu kształcenia psychopedagogicznego i dydaktycznego, tematyka odnosi się do współczesnych teorii rozwoju osobowości, teorii kształcenia i wychowania oraz praktyki edukacyjnej, z uwzględnieniem kreatywnych metod pracy grupowej.
Keywords: proces grupowy; etapy rozwoju grupy; czynniki leczące w psychoterapii grupowej