Poetka i joga - Kraskowska, Ewa (Wydawnictwo Nauka i Innowacje, 2015)
Artykuł zawiera interpretacje wierszy Anny Świrszczyńskiej związanych z praktykowaniem przez poetkę jogi.
Artykuł powstał w ramach projektu "Laboratorium poezji kobiecej XX wieku"
Keywords: Świrszczyńska; poezja polska; pisarstwo kobiet