Cele kształcenia - Michałowska, Danuta Anna (My University, 2013)
Zaprezentowane są treści z zakresu dydaktyki ogólnej odnoszące się do celów kształcenia, różnych ich taksonomii oraz funkcji celów kształcenia.
Materiał dydaktyczny jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów specjalności nauczycielskiej w ramach modułu kształcenia psychopedagogicznego, tematyka odnosi się do współczesnych teorii kształcenia i wychowania.
Keywords: taksonomie celów kształcenia; funkcje celów kształcenia; dydaktyka ogólna