Kronika - Minta-Tworzowska, Danuta (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2003)
ARCHEOLOGIA MIĘDZY WSCHODEM A ZACHODEM. TEORIA I PRAKTYKA W PRZEKROJU EUROPEJSKIM (SPRAWOZDANIE Z MIĘDZYNARODOWEJ KONFERENCJI ARCHEOLOGICZNEJ, KTÓRA ODBYŁA SIĘ W POZNANIU, W DNIACH 18-21 MAJA 2000 R.)