PRZEGLĄD PIŚMIENNICTWA - Bernal, Arkadiusz (Wydział Prawa i Administracji UAM, 2006)
Janusz Kudła, Ekonomiczne problemy kosztów opodatkowania i nielegalnego unikania podatków, Wydawnictwo Uniwersytetu Warszawskiego, Wydział Nauk Ekonomicznych, Warszawa 2004, ss. 293.