Marzenia a rzeczywistość na rynku inwestycji - Hadaś-Dyduch, Monika (Wielkopolska Rada Młodzieży, 2015)
Celem artykułu jest przedstawienie rzeczywistej stopy zwrotu z inwestycji prowadzonych na polskim rynku inwestycji kapitałowych na przykładzie produktów strukturyzowanych. Zyski i straty z zakończonych na polskim rynku inwestycji kapitałowych przedstawiono na przykładzie produktów strukturyzowanych. Wyznaczono w tym celu stopę zwrotu brutto w skali miesiąca.

The purpose of this article is to present the real rate of return on investments made on the Polish market for equity investments on the example of structured products. Gains and losses on the Polish market ended equity investments presented on the example of structured products. Designated for this purpose, the gross return per month.
Keywords: structured products; alternative investments; Produkty strukturyzowane; inwestycje alternatywne; stopa zwrotu produktów strukturyzowanych; return on structured products