Żeby jeszcze skuteczniej pomagać... czyli o terapii i jej trudnościach z punktu wdzenia kobiet uzależnionych od alkoholu - Włodarczyk, Ewa (My University, 2017)
Artykuł stanowi prezentację części wyników badań własnych, tj. wyselekcjonowanych wątków, które mogą zainteresować terapeutów uzależnień, dotyczą bowiem terapii, pokazanej z perspektywy badanych kobiet, a uzupełniająco z wykorzystaniem analizy wywiadów eksperckich przeprowadzonych z reprezentantami wybranych instytucji (mającymi w swojej codzienności zawodowej mają kontakt z kobietami borykającymi się z problemem alkoholowym).
Keywords: uzależnienie od alkoholu; kobiety uzależnione od alkoholu; zdrowienie; terapia uzależnienia od alkoholu