Imiona pustki w poezji współczesnej - Lubas-Bartoszyńska, Regina (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2011)
Recenzja książki Stanisława Jasionowicza - "Pustka we współczesnym doświadczeniu poetyckim", Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, Kraków 2009.