Studenci o pomocy psychopedagogicznej. Opinie - Stereotypy - Doświadczenia (Raport z badań) - Piorunek, Magdalena (Wydawnictwo: Adam Marszałek, 2010)
W tekście przedstawiono wyniki badań sondażowych prowadzonych z wykorzystaniem techniki ankiety kierowanej do studentów studiów pedagogicznych.Diagnozowano sposób postrzegania przez respondentów zjawisk, procesów, komponentów oraz czynników warunkujących pomaganie, obecnych w ich świadomości i werbalizowanych w postaci odpowiedzi na pytania ankietowe. Wskazano na opinie, oczekiwania , stereotypy dotyczące pomocy psychologiczno-pedagogicznej i poradnictwa ujawniane przez respondentów.
Keywords: pomoc psychologiczno-pedagogiczna, studenci, poradnictwo, profesjonalna pomoc; studenci; poradnictwo; profesjonalna pomoc