Społeczeństwo i kultura Ukrainy. Ćwierćwiecze przemian (1991-2016) - Jędraszczyk, Katarzyna; Krasiwski, Orest; Bezludny, Ołeksandr; Durniak, Bogdan; Jaciw, Roman; Kotyhorenko, Wiktor; Stroński, Henryk; Uhryn, Jarosław (Instytut Kultury Europejskiej, 2016)
W publikacji przedstawiono społeczne przemiany na Ukrainie po 1991 roku. Opisano je w kontekście transformacji mediów, cerkwi, przemian w zakresie sztuki, edukacji.
Keywords: Ukraina; kultura; cerkiew; media; edukacja; transformacja