Uchodźcy z Syrii i Iraku w Armenii - Fedorowicz, Krzysztof (Oficyna Wydawnicza ASPRA-JR, 2017)
W artykule przedstawiono proces osiedlania się w Armenii uchodźców z Syrii i Iraku. Wojna domowa w Syrii doprowadziła do wielkiej fali emigracji wielu narodów, zamieszkujących dotychczas Syrię Wśród nich są także Ormianie z Syrii, którzy w obliczu wojny zdecydowali się wyjechać do Armenii, ojczyzny swoich przodków.
Keywords: uchodźcy; Syria; Irak; Armenia