Treści kształcenia - Michałowska, Danuta Anna (My University, 2013)
Do kompetencji dydaktycznych nauczyciela należy znajomość taksonomii treści kształcenia oraz teorii ich doboru. W prezentacji wymienione są najczęściej wykorzystywane taksonomie treści kształcenia oraz sposoby ich doboru.
Materiał dydaktyczny jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów specjalności nauczycielskiej w ramach modułu kształcenia psychopedagogicznego - tematyka z zakresu dydaktyki ogólnej.
Keywords: taksonomia treści kształcenia; teoria doboru treści kształcenia