Orddannelsesstrukturen af danske kentaurnominaler - Rajnik, Eugeniusz (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2009)
Formålet med denne artikel er kortfattet at præsentere kentaurnominaler i moderne dansk først og fremmest vedrørende deres orddannelse samt til dels deres morfologi og semantik. I det følgende vil jeg hovedsagelig bygge på E. Hansen & L. Heltofts (1994) undersøgelser af de ovennævnte konstruktioner. Det er et forsøg på at klassificere dem efter deres orddannelsesstruktur. Jeg opstiller de enkelte strukturtyper og beskriver nogle morfologiske fænomener vedrørende de enkelte eksempler.

The present paper reviews different approaches to a type of morphological constructions called 'kentaurer' in Danish. These morphological formations, also referred to as 'kentaurnominaler' or gerundiumformer are productive in the language. The paper offers a morphological classification of these constructions.
Word-formation of the morphological 'kentaurer' constructions in Danish
Keywords: Kentaurnominaler