Prezydencja czeska na łamach polskiej prasy - Secler, Bartłomiej (My University, 2009)
Celem artykułu jest ukazanie obrazu prezydencji czeskiej z punktu widzenia polskiej prasy. Tekst powstał w oparciu o analizę źródeł prasowych z czterech dzienników ogólnopolskich: "Gazety Wyborczej", "Dziennika", "Rzeczpospolitej", "Polski The Times". Poczyniona analiza dostarcza informacji na temat treści komentarzy oraz opinii ukazujących się na łamach wymienionych tytułów w okresie od 1 stycznia do 30 czerwca 2009 roku.
Keywords: Prezydencja; Republika Czeska; Presidency