Praktykowanie krajobrazu kulturowego. Lokalne i regionalne wymiary zjawiska na przykładzie społeczności z Dubicz Cerkiewnych (Podlasie). - Rudnicka, Marta; Siebers, Ada (My University, 2013)
Raport z badań terenowych przeprowadzonych w roku 2013 przez studentów z Instytutu Etnologii i Antropologii Kulturowej UAM w Poznaniu. Etnologiczne badania terenowe przeprowadzono na obszarze gminy Dubicze Cerkiewne, na Podlasiu.
Keywords: badania terenowe; etnologia; Podlasie; krajobraz kulturowy; Dubicze Cerkiewne; region