Socjalizm - Brzechczyn, Krzysztof (Wydawnitwo KUL, 2022)
Celem artykułu jest prezentacja głównych nurtów myśli socjalistycznej: socjalizmu utopijnego, socjalizmu naukowego, anarchizmu, ortodoksyjnego marksizmu, socjaldemokracji oraz rewizjonizmu i marksizmu analitycznego
Keywords: socjalizm utopijny; marksizm; komunizm; rewizjonizm; marksizm analityczny