Wywrotowość - Gajewska, Agnieszka (Wydwanictwo Poznańskie, 2012)
Artykuł stanowi wstęp redaktorki do antologii przekładów "Teorie wywrotowe". We wstępie omówione zostały poszczególne teksty zamieszczone w antologii, a także zasady doboru tekstów.
Keywords: gender studies; queer studies; animal studies; feminism