Polska bibliografia prawnowyznaniowa za rok 2025 - Plewa, Emil (Rethink Energy Institute, 2026)
Niniejszy artykuł stanowi przegląd literatury naukowej opublikowanej w 2025 roku w zakresie prawa wyznaniowego, polityki wyznaniowej oraz badań nad relacjami państwo–Kościół/państwo–religia, ujmowanych zarówno w perspektywie współczesnej, jak i historycznej. Analizie poddano publikacje wydane w polskich monografiach i czasopismach naukowych, a także prace autorów polskich opublikowane w zagranicznych monografiach i periodykach.
Polish ecclesiastical law literature for 2025
Keywords: prawo wyznaniowe; relacje państwo-religia; relacje państwo-kościół; polityka wyznaniowa; publikacje; 2025