Idea niestosowania przemocy w teologii politycznej Martina Luther Kinga - Brzechczyn, Krzysztof (Wydawnictwo Mado, 2006)
Celem artykułu jest prezentacja idei niestosowania przemocy w myśli teologicznej Martina Luthera Kinga.
Keywords: Martin Luther King; baptyzm; non-violence; pacyfizm