Maria Czerpaniak-Walczak (red.), Fabryki dyplomów czy universitas? O nadwiślańskiej wersji przemian w edukacji akademickiej, Oficyna Wydawnicza Impuls, Kraków 2013, ss. 364 - Antonik, Aleksandra (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2015)
recenzja książki: Maria Czerpaniak-Walczak (red.), Fabryki dyplomów czy universitas? O nadwiślańskiej wersji przemian w edukacji akademickiej.