Kolekcjonowanie jako ukulturalnianie - Łukasiewicz, Krzysztof (Wydawnictwo Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, 2012)
Recenzja książki: Renata Tańczuk, Ars colligendi. Kolekcjonowanie jako forma aktywności kulturalnej, Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 2011, ss. 312.
Keywords: kolekcjonowanie; kolekcjoner; kultura