Struktura i funkcje prezydencji w Radzie Unii Europejskiej - Jaskulski, Adam (Wydawnictwo WNPiD, 2009)
Celem artykułu była analiza funkcji prezydencji w Radzie Unii Europejskiej przed wejściem w życie Traktatu z Lizbony.
The structure and functions of the Presidency of the Council of the European Union
Keywords: prezydencja; Rada Unii Europejskiej; funkcje prezydencji