Kronika - Minta-Tworzowska, Danuta (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2003)
„ARCHEOLOGIA - PARADYGMAT - PAMIĘĆ”. SPRAWOZDANIE Z SESJI POŚWIĘCONEJ 10. ROCZNICY ŚMIERCI PROFESORA DRA HAB. JANA ŻAKA (POZNAŃ - 22 MARCA 2000 R.)