Liga Narodów w polityce jej członków w latach 30 - Sierpowski, Stanisław (My University, 2021)
Tekst jest wprowadzeniem do kolejnej części książki pt Liga Narodów w latach kryzysu 1929- 1939 obejmującego 3 duże problemy europejskie: agresję włosko na Etiopię (jest w AMUR), wojnę domową w Hiszpanii (jest w AMUR) oraz rolę Niemiec w destrukcji tego systemu.
The League of Nations in the politics of its members in the 1930s; La Société des Nations dans la politique de ses membres dans les années 1930
Keywords: system wersalski; Liga Narodów; polityka międzynarodowe lata 30 XX wieku