Etnolog na rynku pracy (raport z badań) - Redakcja (My University, 2014)
Raport z badań terenowych przeprowadzonych przez studentów etnologii (1 i 2 rok studiów 2 stopnia) w ramach zajęć "Warsztaty etnologiczne". Zajęcia prowadzone w semestrze zimowym 2013/14 przez dr Annę Weronikę Brzezińską.
Badania jakościowe z wykorzystaniem kwestionariusza wywiadu przeprowadzone na próbie 43 absolwentów etnologii, którzy ukończyli studia magisterskie w latach 2010-12.
Keywords: etnologia; antropologia kultury; rynek pracy; absolwent