Grupa odniesienia - Włodarczyk, Ewa (Wydawnictwo Naukowe Żak, 2003)
Tekst jest omówieniem pojęcia "grupa odniesienia", stanowiąc podstawowy zasób wiedzy, przygotowany w oparciu o literaturę polską i obcojęzyczną.

reference group - compendium of knowledge
Keywords: grupa odniesienia; reference group; groupe de reference; Bezungsgruppe, Referezgruppe; riefierientnaja gruppa