Stereoskopowe fotografie dawnego Poznania - Skutecki, Jakub (Wydawnictwo Miejskie Posnania, 2011)
Historia najstarszych poznańskich fotografii stereoskopowych w zbiorach Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu i Muzeum Historii miasta Poznania.
Keywords: Poznań; Fotografia; Engelmann Józef; Stereofotografia; XIX wiek; Ulatowski Roman S.