Kazimierz Denek, Na wakacyjnych szlakach, Wyd. Adam Marszałek, Toruń 1996, ss. 240. - Semków, Jerzy (Wydawnictwo Naukowe UAM w Poznaniu, 1997)
Recenzje i sprawozdania z książek
Keywords: proces kształcenia; motywacja; turystyka; ekorozwój; wycieczki szkolne; learning process; motivation; tourism; ecodevelopment; school trips; neodidagmata