Recenzje - Kryska, Małgorzata; Fast, Piotr; Skibska, Anna (Wydawnictwo Naukowe UAM, 2003)
„Pojęciownik" Vladimira Bitijego.

Realizm socjalistyczny — spór o metodę.

O micie w literaturze raz jeszcze.