Inwazja ikonoklastów. Filozofia przedstawienia Jaques'a Ranciere'a - Doda-Wyszyńska, Agnieszka (Wydawnictwo Naukowe WNS UAM, 2012)
Książka ta w przedstawieniu i interpretowaniu dzieła Ranciere'a jest na naszym gruncie pionierska i w pełni oddaje jedną z najważniejszych jego koncepcji teoretycznych - koncepcję filozofii przedstawienia. Zainspiruje ona polskich estetyków, filozofów, kulturoznawców, komunikologów oraz antropologów i socjologów kultury. Autorka wypełnia jedno z "pustych miejsc" w naszym dorobku wydawniczym z zakresu współczesnej filozofii. Z recenzji prof.zw. dr hab. Tadeusza Miczki